Alles waar tuinjan zijn spade in steekt is grondig doordacht. Creatief en probleemoplossend denken vormt de basis van waaruit elk project vertrekt. Tuinjan ontwerpt en creëert totaalconcepten vanuit een ecologisch en duurzaam perspectief.

Bij Tuinjan staat alles in het teken van duurzaamheid. Van fietstransport doorheen de stad, tot het kiezen van de juiste plant voor de juiste plaats. Uiteraard worden de verschillende ecologische basisprincipes toegepast in uw tuin. Dé garantie voor een lage ecologische voetafdruk bij het beheer van uw groene zones.

Tuinjan kan u werk en centen helpen besparen bij uw groenbeheer door u te begeleiden bij de transitie van een arbeidsintense tuin tot een arbeidsarme tuin. Want een arbeidsarme tuin is meestal een gezondere tuin!

Een tuin is een levend organisme dat net zoals wij mensen verzorgd dient te worden. Dit kan gaan van een seizoensgebonden tot een wekelijks onderhoud. Tuinjan staat garant voor een duurzaam tuinbeheer, aangepast aan de behoeften van uw tuin.

Tuinontwerp is een zoektocht naar evenwicht tussen volume (beplanting) en ruimte. Door optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte kan een kleine stadstuin net zo rustgevend overkomen als een ruime landschapstuin. In overleg komen we tot een geschikt ontwerp en gaan we over tot de aanleg van uw tuin.

Wie graag zelf de handen uit de mouwen steekt, maar de nodige knowhow mist, kan beroep doen op mijn kennis en ervaring. Hoe maak je je tuin minder arbeidsintensief? Welke gewasbescherming heeft geen impact op het milieu? Waarom werkt mijn compostvat niet optimaal? Tuinjan helpt u met al uw vragen.

Tuinjan biedt verschillende educatieve workshops op maat aan. Kinderen hebben de toekomst in handen. Hoe vroeger zij leren zorg dragen voor de natuur, hoe beter. Tuinjan leert kinderen een boom planten, helpt bij het maken van een bijenhotel of begeleidt bij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van een eigen groenzone of moestuin op school.Van jongs af aan heb ik mij steeds verbonden gevoeld met de natuur. De ruimte en rust, de geuren en kleuren, een fantastisch oneindige wereld waar telkens weer iets nieuws valt te ontdekken. Mijn beleving met de natuur heeft mijn levenspad enorm beïnvloed. Vandaar dat ik gekozen heb voor de opleiding Groenmanagement aan de Hogeschool Gent, zodat ik mij verder kon verdiepen in de wonderlijke werking van ecosystemen en in hoe de mens hier op een duurzamere manier deel van kan uitmaken. De biodiversiteit en leefbaarheid verhogen zijn mijn topprioriteiten!

Een tuin is een plaats bedoeld voor reflectie, genezing en geluk. Dit maakt het beroep van tuinman tot iets magisch en omvat een grotere verantwoordelijkheid dan enkel streven naar groener gras dan aan de overkant.Kleine projecten in Gent bereik ik met een elektrisch aangedreven vrachtfiets. Verplaatsing met de fiets is een ecologisch verantwoord alternatief voor het vrachtverkeer in de stad.

Omdat de vrachtcapaciteit beduidend lager ligt dan bij een motorisch voertuig, verplaats ik mij voor grotere projecten en langere afstanden nog steeds met mijn camionette. Tuinjan spaart alvast voor de aankoop van zijn eerste elektrische wagen!


Klik hier om direct
een afspraak te maken

Contactgegevens

Vraag of opmerking

Extra informatie